Rólunk

A célunk, egy (forgatókönyv)író műhelymunka újraélesztése. Szeretnénk a fiatalokkal megismertetni az írás és a filmkészítés különleges világát, s ez által közelebb csalogatni őket a magyar irodalomhoz éppúgy, mint a világirodalmi alkotásokhoz. Játékosan, szórakoztatva növelni az emberekben a vágyat az igényes kultúrára.

Címkék

igaz legenda

2009.07.16. 18:05 - kroo

Címkék: legenda

Egy rendkívüli vírus majd egy millió évet keringve összevissza minden kontinensen,1983 nyarán megtalálta a számára megfelelő testet, és annak sejtjébe jutva, annak működését szisztematikusan módosítva, belefogott romboló munkájában. Nem egészen egy hónapra rá, majdnem zavarba jött a víruska, ugyanis nem messze tőle, ki gondolná, hogy ugyanazon a kontinensen, sőt, ugyanabban az országban, szinte hihetetlen, de ugyanabban a városban, ráadásul csak néhány utcával távolabb, ráakadt egy végtelenül hasonló véglényre. „Tévedtem volna?” Kérdezte magától a kicsi vírus. „Egy millió éve itt bolyongok, keresem a legmegfelelőbbet, és mikor már azt hittem megvan, végre!, hát kiderül hogy kettő is van belőle. Jaj mit tegyek?” De hamar rádöbbent, hogy semmi gond, hisz lévén parazita, két testben is pusztíthat egyszerre, annál is inkább, mert egyre megy a kettő. Alkalmatlan, gyenge, csúf és hülye. Így le is másolta magát gyorsan a vírusocska, és máris rombolni kezdett az alteregó is. Elnevezte a két hülyét „kacsának”, mert jól illet rájuk ez a szó. Csak később derült ki számára, hogy ez a szó bizony már létezik, de nem foglakozott vele. És így múltak az évek rombolásban, örömben, pusztításban, gyönyörben. Azonban 25 év után a kicsi vírus unatkozni kezdett. „Jaj, jaj, de unom ezt a két kacsát, nem is rombolok én igazán, ezek önveszélyesek, primitívek, fogyatékosak, saját magukat pusztítják, rám nincs is szükség, ők maguk a paraziták, nem is én.!” Ezért a vírusocska újabb tervet szőtt. „Beszerzek még egy tucat „kacsát”, újabb testeteket, sok sok újabb sejteket. Erre a kettőre hagyom a választás, biztos jól fognak dönteni, hehe... És élősködöm majd rajtuk is, hihi...” És így is lett. A két „kacsa” jól dönthetett, nem is vitás, hisz a víruskának bejöttek a számításai. Azóta dolgozik az összes sejtben, és nem is rest. A cél, hogy több milliárd példányban is lemásolhassa magát, ezzel a gazdaszervezetek megbetegedését, károsodását okozva, az egész világot uralhatja. Nem is nyugtalan a kicsi vírus, hisz tudja eljön még az a nap, hogy mindenki „kacsa” lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://blueduck.blog.hu/api/trackback/id/tr121249853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása